Sorter efter pris
kr. -
Sorter efter alder

Om Alvilda
Forlaget Alvilda blev etableret i 2009 som en søsterudgiver til Forlaget Modtryk.

Alvilda har specialiseret sig i udgivelse af børne- og ungdomslitteratur, primært rettet mod aldersgruppen 0-18 år. En betydelig del af forlagets udgivelser er skabt af dygtige danske forfattere og illustratorer. Derudover udgiver Alvilda også litteratur af høj kvalitet fra forskellige dele af verden.

Men hvad ligger der egentlig bag navnet?

Navnet “Alvilda” har rødder i de oldnordiske termer “alf” og “hildr”, som henholdsvis betyder “alf” eller “elver” og “slag” eller “krig”. Sammenflettet betyder det omtrent “den krigerske elver”.

Navnet blev tildelt en dansk sagnprinsesse, der som ung pige undslipper et arrangeret ægteskab med prinsen af Danmark. Alvilda tager til søs som pirat og udfordrer i årevis de skandinaviske farvande.

En skæbnesvanger dag tager den afviste prins affære – han erobrer hendes skib og genkender hende omgående. Prinsen frier til hende, og Alvilda accepterer. Dermed bliver hun Danmarks første dronning. Det er en sand eventyrlig fortælling!

Vignetten i øverste højre hjørne viser Alvilda i rollen som krigerdronning, og illustrationen er skabt af kunstneren Jan Kjær.

Det store billede skildrer Alvilda iført sørøveragtigt tøj. Det er et kobberstik af ukendt ophav.